Leer hoe iedere speler op het veld het maximale uit iedere situatie kan halen.

Bij Impact is alles gericht op de tactische keuzes die een individuele speler maakt. Door steeds tot in de kleinste details te kijken wat de gevolgen zijn van individuele keuzes gaat dat inzichten opleveren die de cursist direct mee kan nemen naar de praktijk.

Cursus inhoud

De cursus is opgebouwd rond tactische thema's. Binnen deze thema's zoomen we in op de meest impactvolle Game Actions die je hier links ziet.

Complete cursus 

In de complete cursus zul je alle thema's zoals hier links beschreven achtereenvolgens aangeboden krijgen. Eén thema duurt ongeveer acht weken, zodat je de nieuwe kennis al snel in de praktijk kunt brengen en vervolgens ook alweer aan het volgende thema begint! De complete cursus duurt ongeveer 40 weken (één seizoen).

Thema cursus

In de thema cursus kies je zelf één thema waar je op dat moment aan wilt werken. Een thema duurt ongeveer acht weken om te voltooien. Bij de registratie kun je het thema kiezen welke op dat moment aangeboden wordt.

Wat je gaat leren

Na ieder behandeld thema is de cursist is in staat:

 • De meest impactvolle individuele handelingen binnen het thema te identificeren.
 • De gevolgen van de individuele keuzes te herkennen en daar over een objectief en beargumenteerd waardeoordeel te vormen.
 • De relevante accenten te identificeren die invloed hebben op het resultaat van de handelingen.
 • Te bepalen hoe de accenten uitgevoerd kunnen worden om het doel van de handeling te behalen.
 • Spelers bewust te maken van hun keuzes binnen de handeling en om te helpen in het zoeken naar en trainen op de optimale uitvoering.

Hoe je gaat leren

Leermethode

De helft van de tijd zal worden besteed op locatie, waarbij de nadruk ligt op het leren van nieuwe Game Actions, bespreken van analyses en deelnemen aan discussies. De andere helft van de tijd zullen de deelnemers thuis werken aan het zelfstandig maken van analyses. Daarnaast zullen we uitgebreid gebruik maken van videomateriaal van topspelers vanuit onze eigen database. De deelnemers worden zo veel mogelijk uitgedaagd om zelf na te denken en hun eigen inzichten te verkrijgen.

Impact Assist

Tijdens de cursus zul je uitgebreid werken met onze eigen analyse-tool, genaamd 'Impact Assist'. Impact Assist maakt het mogelijk om de analyse van wedstrijden te doen vanuit een individueel perspectief. Door voortdurend elke keuze en uitvoering te analyseren, zul je zeer bewust worden van de keuzes, gevolgen en optimale uitvoering van individuele acties in een relatief korte periode.

Leeromgeving

De bijeenkomsten zullen fysiek zijn en plaatsvinden in Groningen. We vinden het fysieke aspect belangrijk, omdat het naar onze mening de beste leeromgeving biedt voor inhoudelijke en diepgaande discussies.

Deelnemers

We laten maximaal zes deelnemers toe om optimale aandacht voor elk individu te garanderen. Het minimaal aantal deelnemers voor elke cursus is drie.

Docenten

Kevin Brander (links)

Mede-eigenaar, performance coach en docent bij Impact. Sinds 2018 werk ik voornamelijk als performance coach voor professionele voetballers. Daarnaast ben ik ook docent voor de cursussen en programma's die bij Impact worden aangeboden. Ik haal de meeste voldoening uit momenten waarop een speler of student een nieuw inzicht krijgt, daarom stel ik (veel) vragen, probeer ik me in te leven in de dagelijkse praktijk van de cursist op de club, en moedig ik hen aan veel zelf na te denken.

Martin Darneviel (rechts)

Mede-eigenaar, performance coach en docent bij Impact. Sinds 2018 werk ik voornamelijk als performance coach voor professionele voetballers. Daarnaast ben ik ook docent voor de cursussen en programma's die bij Impact worden aangeboden. Voor mij draait alles om bewustwording. Onze methodologie is een tool om dit te creëren en uit te breiden. Als ik zie dat een speler of student bewust wordt van een handeling tijdens een wedstrijd of een sessie, is dat geweldig om te zien! Ik probeer dit met name te bereiken door vragen te stellen en contrasten te laten zien in vergelijkbare spelsituaties.

Basis informatie

Doelgroep

Trainers, coaches en (video) analisten die werkzaam zijn op ieder niveau.

Voorwaarden

Een laptop is essentieel tijdens de bijeenkomsten en een tweede scherm wordt aangeraden voor de thuis-opdrachten.

Adres

Groningen, Leonard Springerlaan 7

Cursus data en duur

 • De thema cursus omvat acht fysieke bijeenkomsten en de complete cursus ongeveer 40 (september - mei)
 • Eén bijeenkomst iedere maandag of woensdag
 • De fysieke bijeenkomsten duren max twee uur
 • Thuis opdrachten duren tot ongeveer 1,5 uur

Startdata van thema cursus en de complete cursus:

 • Maandag, 11 september, 19:00 - 21:00
 • Woensdag, 13 september, 19:00 - 21:00

Kosten

Thema cursus €249

Complete cursus €1149

De registratiekosten bedragen 10% van de cursuskosten. Het overgebleven bedrag wordt in rekening gebracht zodra het minimum aantal deelnemers bereikt is.

Vragen?

Neem contact met ons op!

Blijf up to date!

Als je nog niet klaar bent om je direct in te schrijven of een thema wilt volgen dat nu nog niet aangeboden wordt in 2023-2024, klik dan op de onderstaande knop en dan houden wij je op de hoogte! Ook kun je onze online cursus bekijken om een voorproefje te krijgen op hoe wij werken.